الجمعة، 4 يناير 2013

طريقة عمل البفتيك

وصفة و طريقة عمل البفتيك في مطبخ فتكات

طريقة عمل البفتيك


ادوات الطبخة


  • الكمية تكفي: 4 أشخاص
  • وقت التحضير: 20 دقيقة
  • وقت الطهي: 40 دقيقة
  • المقادير: 1/2 كيلو لحم بفتيك مقدار فلفل اسود- لمونه ثمرة طمطمايه-ملح ثمرة طمطمايه مبشورة مقدار ليمون-خل مقدار البقسماط مقدار ملح وفلفل اسود وكمون مقدار شطه و قرفه عدد 2 بيضه
  • التحضير: ندق البفتيك
    الملح والفلفل واللمونه وطبعا شوية خل والطماطم المبشوره
    نقوم بتقليب الخليط واضافته الى البفتيك المدقوق
    نحطها فى التلاجه لمدة 3 ساعات
    وده البقسماط اللى هنعمل فيه البفتيك
    هنحط ع البقسماط ملح وفلفل اسود وكمون وشطه وشوية قرفه بتخليها ريحتها حلوه جداا
    نضرب البيض مع الشطة والفلفل الاسود
  • الطبخ: انا عن نفسى لما بعملها بسيبها فى التلاجه من بالليل وبطبخها تانى يوم لان لما بتبات فى التلاجه بتشرب التوابل والطماطم بتكون طعمها جميل جداا
    وبعد كدا احط شريحة البفتيك فى البيض
    وبعد مااشيل شريحة البفتيك من البيض احطها ع البقسماط بالشكل ده
    وبعدين افضل اضغط عليها باايدى علشان البقسماط يثبت فيها والبفتيك يتفرد
    بالشكل ده
    طبعا اسخن الزيت جدااا وبعدين احط البفتيك علشان يتحمر
    وبعدين تقلبيه لحد لما يتحمر من الجنبين
    لازم تحطى ورق علشان تحطى عليه البفتيك علشان يصفى اى زيت فيه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق